ΣΙΝΕΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ / CINEMA FOR ALL

29. Οκτώβριος, 2018 Εκδηλώσεις

Μετά από δυο συναπτά έτη αγαστής συνεργασίας της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκίνησε το 2016 με πρωτοβουλία του τότε νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Ορέστη Ανδρεαδάκη, συνεχίζουμε και στη φετινή 59η διοργάνωση να διασφαλίζουμε συνθήκες προσβασιμότητας για όλες και όλους.

Η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών συμμετέχει ενεργά στο φετινό αφιέρωμα του Φεστιβάλ στον ελληνικό queer κινηματογράφο, με δύο ταινίες καθολικά προσβάσιμες, το «Μετέωρο και Σκιά» [1985], των Δημήτρη και Τάκη Σπετσιώτη και τη «Στρέλλα» [2009], του Πάνου Χ. Κούτρα, υπογραμμίζοντας έτσι την αλληλέγγυα δράση και την υποστήριξή της στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, καθώς η προσβασιμότητα και η ισοτιμία δεν αφορά μόνο τις/τους ανάπηρες/ανάπηρους αλλά όλους τους ανθρώπους (όπως ΛΟΑΤΚΙ, ανάπηρες/οι ΛΟΑΤΚΙ κ.α.).

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με χορηγό προσβασιμότητας το Ίδρυμα Ωνάση και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, έχοντας κάνει σημαντικά βήματα βελτίωσης τα τελευταία τρία έτη αναφορικά με την προσβασιμότητα στις εγκαταστάσεις του, μοιράζεται τη δύναμη του σινεμά με όλους τους θεατές ανεξαιρέτως.

Το ζητούμενο της καθολικής πρόσβασης στο δομημένο περιβάλλον αλλά και στο περιεχόμενο της τέχνης δεν είναι απλώς μια διακηρυκτική πράξη, αλλά αποτελεί υπαρξιακή προτεραιότητα, όχι μόνο για τις/τους ανάπηρες/ους καλλιτέχνιδες/ες, αλλά και για όλες/όλους τις/τους πολίτες.

Συνημμένα το Δελτίο Τύπου.