Δελτίο Τύπου «Συνάντηση ΟΜΚΕ με τον Υπουργό Υγείας»


Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Σίμψης, έγινε δεκτός από τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό Ανδρέα στο γραφείο του τελευταίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρώην υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής – Βουλευτής Β’ Αθήνας κ. Μπαλάφας Ιωάννης.

Στη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα σημαντικά θέματα σχετικά με τις παροχές υγείας για τους κωφούς και βαρήκοους πολίτες, όπως η κάλυψη ακουστικών βαρηκοΐας και τεχνικών βοηθημάτων από τον ΕΟΠΥΥ, η αύξηση των ωρών παρεχόμενης λογοθεραπείας, η απρόσκοπτη πρόσβαση των κωφών-βαρήκοων πολιτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια υγειονομική περίθαλψη με την παρουσία διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας σε κεντρικά νοσοκομεία της επικράτειας και στο ΕΚΑΒ, κ.ά.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ γόνιμο κλίμα. Ο κ. Ξανθός αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας και δεσμεύτηκε πως θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για μια ρεαλιστική αντιμετώπιση των θεμάτων που μας αφορούν. Πιστεύουμε βάσιμα ότι σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.