Κοινωνικός Τουρισμός 2020-2021 / Έναρξη υποβολής αιτήσεων

26 Ιούνιος, 2020 Ανακοινώσεις
Κοινωνικός Τουρισμός 2020-2021 / Έναρξη υποβολής αιτήσεων

Ξεκινά την Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 και ώρα 10.00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2020-2021. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59.

Η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Δικαιούχοι
https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou

Πάροχοι
https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou

Με λίγα λόγια η διαδρομή θα είναι: Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού ή Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos

Πρόγραμμα Εξετάσεων Επάρκειας Ε.Ν.Γ. Ιουνίου – Ιουλίου 2020

Πρόγραμμα Εξετάσεων Επάρκειας Ε.Ν.Γ. Ιουνίου – Ιουλίου 2020

Συνημμένα θα βρείτε το πρόγραμμα εξέτασης υποψηφίων Επάρκειας Ε.Ν.Γ. Ιουνίου – Ιουλίου 2020.

Παύουν οι μειώσεις ποσοστών αναπηρίας από τις Β’ βάθμιες επιτροπές

Παύουν οι μειώσεις ποσοστών αναπηρίας από τις Β’ βάθμιες επιτροπές

Χρειάστηκαν πολλές διαμαρτυρίες και πιέσεις από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και τις Οργανώσεις Μέλη της, για να εκδοθεί το έγγραφο προς τις Γραμματείες των ΚΕΠΑ, το οποίο ορίζει ότι «[…]Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή των ΚΕ.ΠΑ, σε περίπτωση άσκησης προσφυγής αποκλειστικώς και μόνο του ασφαλισμένου, δεν δύναται να μειώσει το ποσοστό αναπηρίας όπως αυτό καθορίσθηκε από την αρμόδια Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή, ούτε την διάρκεια ισχύος της ιατρικής κρίσης».

Η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει ότι αυτή η απόφαση θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία πολλών πολιτών με αναπηρία, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις μετά από προσφυγή έβλεπαν το ποσοστό αναπηρίας τους να μειώνεται με ότι αυτό συνεπάγεται, όπως περικοπές επιδομάτων, συντάξεων κλπ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την εισαγωγή καταρτιζομένων στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών, για το 2020-2021

19 Ιούνιος, 2020 Ανακοινώσεις
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την εισαγωγή καταρτιζομένων στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών, για το 2020-2021

Η αποστολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί μόνο ταχυδρομικώς (με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά) από τον/την υποψήφιο/α, στη Γραμματεία της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΟΑΕΔ, Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών, Λ. Γαλατσίου 19, ΤΚ 11141, Αθήνα), από από 19-06-2020 έως 30-06-2020.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η αίτηση και το σχέδιο εντύπου του παραπεμπτικού της Ιατρικής Γνωμάτευσης αναρτάται στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr

Ανακοίνωση ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

4 Ιούνιος, 2020 Ανακοινώσεις
Ανακοίνωση ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ανακοίνωση της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Δομή Υποστήριξης Φοιτητών & Φοιτητριών με αναπηρία και/ή ειδικές ανάγκες Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πληροφορίες για υποψήφιους/ες φοιτητές και φοιτήτριες με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Όσοι/ες μαθητές και μαθήτριες με αναπηρίες και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ενδιαφέρεστε να φοιτήσετε σε κάποιο τμήμα σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την πρόσβαση ώστε να ενημερωθείτε για θέματα πρόσβασης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με την πρόσβαση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο 24210 74345 καθημερινά 10:00- 14:00, με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση prosvasi@uth.gr ή με μήνυμα στο facebook: Πρόσβαση Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΠΡΟΣΒΑΣΗ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://prosvasi.uth.gr/

Δελτίο Τύπου «Συνάντηση ΟΜΚΕ με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη»

29 Μάιος, 2020 Ανακοινώσεις
Δελτίο Τύπου «Συνάντηση ΟΜΚΕ με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη»

Την Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ), κ. Κωνσταντίνος Σίμψης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης εργασίας. Στη συζήτηση, που διήρκεσε σχεδόν μιάμιση ώρα και ήταν πολύ γόνιμη, συμμετείχαν επιπλέον ο κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ΓΓ Δημόσιας Τάξης, ο κ. Γιώργος-Μάριος Καραγιάννης, Αναπληρωτής ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Κωνσταντίνος Γαργάλης, εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), ο κ. Λάμπρος Λάμπρου, εκπρόσωπος της εταιρείας Accenture Technology, καθώς και εκπρόσωποι πολλών υπηρεσιών της Αστυνομίας (της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης κ.ά.), των οποίων οι αρμοδιότητες σχετίζονται με τα αιτήματα της ΟΜΚΕ. Με αυτόν τον τρόπο τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους κωφούς και βαρήκοους πολίτες και συζητήθηκαν εκτενώς με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να δοθούν άμεσα πρακτικές λύσεις, όπως:

  •  απρόσκοπτη επικοινωνία των κωφών και βαρήκοων πολιτών με την Άμεση Δράση,
  • καθολική προσβασιμότητα του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112,
  • εκπαίδευση των Αστυνομικών στην ελληνική νοηματική γλώσσα,
  • δημιουργία και χορήγηση στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) κάρτας βασικής επικοινωνίας με κωφούς-βαρήκοους πολίτες.


Η εταιρεία Accenture γνωστοποίησε ότι, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, έχει καταρτίσει για την καθολική πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 έναν πρωτοποριακό σχεδιασμό, τον οποίο προσφέρει ως χορηγία στην ΟΜΚΕ και ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους συμμετέχοντες ως πραγματική και υλοποιήσιμη λύση.

Δελτίο Τύπου «Συνάντηση ΟΜΚΕ με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη»

22 Μάιος, 2020 Ανακοινώσεις
Δελτίο Τύπου «Συνάντηση ΟΜΚΕ με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη»

Την Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ), κ. Κωνσταντίνος Σίμψης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο γραφείο του τελευταίου. Στη συζήτηση, που διεξήχθη σε πολύ δημιουργικό κλίμα, ο κ. Σίμψης εξέθεσε τα βασικά αιτήματα των κωφών και βαρήκοων πολιτών που άπτονται της αρμοδιότητας του συγκεκριμένου Υπουργείου και τα οποία συνοψίζονται στα εξής:

– απρόσκοπτη επικοινωνία των κωφών και βαρήκοων πολιτών με την Άμεση Δράση
– πλήρης προσβασιμότητα του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112
– εκπαίδευση των Αστυνομικών, εν ενεργεία και νεοδιοριζόμενων, στη βασική γνώση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας, ευαισθητοποίησή τους ως προς τον τρόπο προσέγγισης κωφών και βαρήκοων πολιτών και ενημέρωσή τους ως προς τις επικοινωνιακές τους ανάγκες.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα επίκειται συνάντηση όλων των αρμόδιων φορέων, στην οποία θα συμμετάσχει και αντιπροσωπία της ΟΜΚΕ, ώστε τα παραπάνω ζητήματα να εξεταστούν κατά περίπτωση και να χαραχτεί ένα σχέδιο υλοποίησής τους.

Η 3Κ 2020 προκήρυξη ΑΣΕΠ με 27 θέσεις για ΑμεΑ και συγγενείς απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο

15 Μάιος, 2020 Ανακοινώσεις
Η 3Κ 2020 προκήρυξη ΑΣΕΠ με 27 θέσεις για ΑμεΑ και συγγενείς απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο

Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3Κ/2020 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν ογδόντα επτά (187) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε οργανικές μονάδες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) – Ν.Π.Ι.Δ.

Στις θέσεις περιλαμβάνονται 18 για άτομα με αναπηρία 50% και 9 για άτομα που έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και των τέκνα ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης επισυνάπτονται.

Διαφανείς μάσκες για τις επικοινωνιακές ανάγκες των κωφών – βαρήκοων πολιτών

29 Απρίλιος, 2020 Ανακοινώσεις, Βίντεο
Διαφανείς μάσκες για τις επικοινωνιακές ανάγκες των κωφών – βαρήκοων πολιτών

Με αφορμή την εξαιρετικά σημαντική είδηση ότι εργοστάσια στη Λάρισα και τη Θράκη θα αναλάβουν τη μαζική παραγωγή μασκών για την προστασία του γενικού πληθυσμού της χώρας, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στην ανάγκη οι εν λόγω μάσκες να προσφέρουν «πρόσβαση» σε κωφούς και βαρήκοους πολίτες.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των μέτρων από τη Δευτέρα 04 Μαΐου, υποχρεωτική ή με αυστηρή σύσταση θα είναι η χρήση μάσκας στα νοσοκομεία, σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες, σε όλους τους κλειστούς χώρους και στα ΜΜΜ. Ωστόσο, η μάσκα δυσχεραίνει την επικοινωνία των κωφών και βαρήκοων πολιτών με το σύνολο των ακουόντων με τους οποίους έρχονται καθημερινά σε επαφή, αφού παρεμποδίζεται έτσι η χειλεανάγνωση, αναγκαίο στοιχείο για την επίτευξη επικοινωνίας μεταξύ κωφών-βαρηκόων και ακουόντων.

Θα θέλαμε λοιπόν να τονίσουμε ότι είναι σημαντικό οι μάσκες, σε έναν αριθμό εύλογο, να είναι διαφανείς, προκειμένου σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες για τη δημόσια υγεία να προστατευτούν όλοι ισότιμα και αποτελεσματικά, λαμβάνοντας υπόψη τις επικοινωνιακές ανάγκες κάθε κοινωνικής ομάδας, ειδικά σε μια περίοδο που η έγκαιρη ενημέρωση και η σωστή προφύλαξη σώζουν ζωές.

Συνέντευξη του Προέδρου της ΟΜ.Κ.Ε. στην εκπομπή «Συνδέσεις»

Συνέντευξη του Προέδρου της ΟΜ.Κ.Ε. στην εκπομπή iNFO-19