Η Φινλανδή Liisa Kauppinen έλαβε το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ


Η Δρ. Liisa Kauppinen έχει εργαστεί για την προώθηση των δικαιωμάτων των κωφών και των γυναικών με αναπηρία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Δρ. Liisa Kauppinen έλαβε το βραβείο των Ηνωμένων Εθνών στον τομέα των δικαιωμάτων του ανθρώπου στη Νέα Υόρκη στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που είναι στις 10 Δεκεμβρίου. Ήταν η πρώτη Φινλανδή που έλαβε αυτή την τιμή.

Kauppinen-EliassonΗ Δρ. Liisa Kauppinen λαμβάνει το βραβείο των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε., Κο Jan Eliasson

Η Δρ. Kauppinen ανέφερε: “Αυτή ήταν μια μεγάλη έκπληξη . Εκτιμώ ιδιαιτέρως αυτό το βραβείο και το θεωρώ ως αναγνώριση σε όλους τους κωφούς, στα άτομα που χρησιμοποιούν νοηματικές γλώσσες, οι γυναίκες και τα άτομα με αναπηρίες σε αυτόν τον κόσμο, καθώς και οι Φινλανδοί. Θέλω ιδιαίτερα να αναγνωρίζουν τους ανθρώπους που ζουν χωρίς ανθρώπινα δικαιώματα και όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή.

Η Δρ. Kauppinen διαθέτει εκτεταμένη διεθνή εμπειρία εργασίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα των κωφών. Έχει διατελέσει Εκτελεστική Διευθύντρια της Φινλανδικής Ομοσπονδίας Κωφών, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωφών, καθώς και σε διάφορες συμβουλευτικές θέσεις του ΟΗΕ. Έχει επίσης εργαστεί για την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και ειδικότερα των γυναικών με αναπηρία.

Η Δρ. Kauppinen σχολίασε ότι: “Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε για την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλες τις χώρες. Ο ΟΗΕ βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης των νέων αναπτυξιακών στόχων, όπως η διατήρηση των λήγει Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας που θα πρέπει να καλύπτουν τα δικαιώματα των φτωχότερων ανθρώπων του κόσμου και των μειονοτήτων σε μια πιο ολοκληρωμένο τρόπο. Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία είναι μια από τα καλύτερες συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο πνεύμα της εν λόγω σύμβασης δεν υπάρχει καμία διάκριση μεταξύ των ανθρώπων με αναπηρίες και τους άλλους ανθρώπους αλλά είμαστε όλοι διαφορετικοί άνθρωποι με ίσα δικαιώματα“.

(πηγή)

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος συγχαίρει την Δρ. Kauppinen για την ύψιστη τιμή που έλαβε και της εύχεται καλή συνέχεια στο εξαίρετο έργο της.