Ενημέρωση Προέδρου σχετικά με την κινητοποίηση της ΕΣΑμεΑ 31/10/2013


Η ομιλία σε κείμενο

Καλησπέρα σε όλους,

Σήμερα 31/10/2013 έγινε μια μεγάλη δυναμική προσέλευση κωφών στην Αθήνα από πολλές πόλεις, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Λάρισα, Κρήτη, Πάτρα, Αγρίνιο. Μπράβο σε όλους!! Τα καταφέρατε! Με εντυπωσιάζετε!
Το αποτέλεσμα της πορείας ποιο ήταν; Πρώτα είχαμε τη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας όπου η αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ διεκδίκησε και πέρασαν κάποια από τα αιτήματα. Θα σας πω λεπτομέρειες αργότερα, αφού πρώτα η ΕΣΑμεΑ ανακοινώσει. Μετά η ΟΜΚΕ θα σας πει.

Στη συνέχεια πήγαμε στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου είχαμε συνάντηση με τον Διευθυντή του Υπουργού Οικονομικών αφού δεν είχε προσέλθει ακόμα. Η ΕΣΑμεΑ είπε φτάνει, θέλουμε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών! Ξεκάθαρα! Λόγω εδώ και καιρό διεκδικούμε και έχει περάσει καιρός και είπαμε φτάνει τώρα πρέπει να δοθεί λύση.

Τελικά ήρθε στη συνάντηση ο Υπουργός Οικονομικών και δεσμεύτηκε για ένα πράγμα: Ως Υπουργός Οικονομικών έχει έγνοια για την Τρόικα που έρχεται Δευτέρα βράδυ. Για τρεις μέρες. Μετά που θα φύγει, θα οριστεί εκ νέου συνάντηση με την ΕΣΑμεΑ όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα. Αυτό έχει μεγάλη σχέση με την ΟΜΚΕ λόγω του Προγράμματος Διερμηνείας ΕΝΓ και του προνοιακού επιδόματος κώφωσης. Θα διεκδικήσουμε πάλι και θα σας ενημερώσουμε.

Τώρα θα ήθελα να σας πω εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΟΜΚΕ ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους κωφούς βαρήκοους που ταξίδεψαν χιλιάδες χιλιόμετρα για να έρθουν Αθήνα και να είναι μαζί μας στην πορεία. Μπράβο σας. Η Ομοσπονδία σας ευχαριστεί!

Γεια σας!