Διοργάνωση Ενημερωτικών Εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών 24 & 26/09/2015

22. Σεπτέμβριος, 2015 Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις

Ekdilosi PEA 24 09 2015 Ekdilosi PEA 26 09 2015

Η Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών – Π.Ε.Α. στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ηλικιακής Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδος (14-20 Σεπτεμβρίου 2015) και Αμφιβληστροειδούς (21-27 Σεπτεμβρίου 2015), που είναι το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου κάθε έτους, οργανώνει Ενημερωτικές Εκδηλώσεις για την Ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα Ιατροβιολογικά: Διάγνωση, Θεραπεία, Φαρμακευτική Περίθαλψη και σε θέματα που αφορούν την Αποκατάσταση Χαμηλής Όρασης, την Αυτόνομη Διαβίωση και τον Σχεδιασμό Πολιτικών Ένταξης των Ατόμων με Προβλήματα Όρασης.

Οι Εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό.

Θα υπάρχει διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

 

1.Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα ΤΡΙΤΣΗ, Ακαδημίας 50. Αθήνα. Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 17:30 – 19:30
«ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ – ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ»

Θα παρουσιαστεί το έργο του Κέντρου ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ, η σημασία της Κινητικότητας και του Προσανατολισμού για ένα άτομο με πρόβλημα όρασης, η σημασία του να είναι κανείς Ανάδοχος Εθελοντής ενός κουταβιού, τα πλεονεκτήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα άτομο με πρόβλημα όρασης μαζί με τον Σκύλο Οδηγό του και το καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών Σκύλων Οδηγών.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα έχουν την δυνατότητα οι παρευρισκόμενοι να παρακολουθήσουν παρουσίαση Δεξιοτήτων κουταβιών και εκπαιδευομένων Σκύλων Οδηγών. Παράλληλα θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με Αναδόχους Εθελοντές, με Εκπαιδευτές και με Χειριστές Σκύλων Οδηγών προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το πρόγραμμα εκπαίδευσης ενός ΣΚΥΛΟΥ ΟΔΗΓΟΥ στην πόλη μας.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Κέντρο ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

2.Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα ΤΡΙΤΣΗ, Ακαδημίας 50. Αθήνα. Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 09:00 – 14:30
«ΟΦΘΑΛΜΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΌΡΑΣΗΣ ΣΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ – ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΠΡΟΛΗΨΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Είναι σημαντική η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν τα άτομα με προβλήματα όρασης και όχι μόνο, έτσι ώστε να ενημερώνονται από οργανισμούς που γνωρίζουν και έχουν την δυνατότητα να δίνουν σωστές απαντήσεις στις πολύ καίριες ερωτήσεις λόγω άγνοιας και μη ενημέρωσης τους.

Η Ημερίδα συνδιοργανώνεται με το Γραφείο Υγιών Πόλεων του τμήματος Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας,της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του Δήμου Αθηναίων και με την συμμετοχή των συλλόγων: Ζωή με NF, Von Hippel-Lindau Greece, Σύλλογος Μυασθενών Ελλάδος, Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας.