Δελτίο Τύπου «Συνάντηση ΟΜ.Κ.Ε. με τον Υπουργό Εσωτερικών»

31. Μάρτιος, 2016 Ανακοινώσεις, Βίντεο

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παν. Κουρουμπλή είχε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε.), κ Ιωάννης Γιάλλουρος, σήμερα Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, με κύριο αίτημα τη δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) μέσα στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (Ε.Ι.Κ.). Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, ο συνεργάτης του Υπουργού, κ. Ευ. Αυγουλάς και η κα Κωνσταντίνα Κιντώνη, συνεργάτιδα της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας Θ. Φωτίου.

Ο κ. Γιάλλουρος ανέλυσε διεξοδικά στον Υπουργό την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός Κ.Ε.Π. μέσα στο Ε.Ι.Κ., ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους κωφούς/βαρήκοους να εξυπηρετούνται από ανθρώπους – υπαλλήλους του Κ.Ε.Π. που έχουν γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Είναι αναγκαίο για την εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των κωφών/βαρηκόων στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η κα Κιντώνη εξέφρασε τη στήριξη του αιτήματος της ΟΜ.Κ.Ε., αναφέροντας ότι με τη χρήση της τεχνολογίας θα μπορεί μελλοντικά να εξυπηρετεί κωφούς/βαρήκοους σε απομακρυσμένες περιοχές με επικοινωνία μέσω βιντεοκάμερας.
Ο Υπουργός, κ. Παν. Κουρουμπλής, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο αίτημα της ΟΜ.Κ.Ε. και θα κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για τη δημιουργία του Κ.Ε.Π. μέσα στο Ε.Ι.Κ..

Η ΟΜ.Κ.Ε. θα εργαστεί δυναμικά προς κάθε κατεύθυνση για την υλοποίηση του αιτήματός της.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στη Γραμματεία της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος στο τηλ. 210 5233950, ώρες 08:30 – 15:30, και στο e-mail: hfd@otenet.gr.

Ετικέτες: