Συνάντηση Κουρουμπλή με τον πρ. της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας: «Τα κωφά και βαρήκοα άτομα υφίστανται ανισότητα σε σχέση με άλλες κατηγορίες αναπήρων»


Ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας (ΟΜ.ΚΕ) κ. Κώστα Σίμψη. Στη συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα, τέθηκε το μείζον ζήτημα, της καταβολής του επιδόματος αναπηρίας στα άτομα με κώφωση – βαρηκοΐα, ανεξαρτήτως ηλικιακής κατηγορίας, γιατί σήμερα η καταβολή σταματά στο 18ο έτος και αρχίζει πάλι στο 65ο.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι πρόκειται για ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα της Ομοσπονδίας, η μη λύση του οποίου, διατηρεί την ανισότητα μεταξύ των ίδιων των αναπήρων. Επεσήμανε δε, ότι «οφείλουμε να στηρίξουμε τα κωφά και βαρήκοα άτομα, ώστε να λαμβάνουν το επίδομα αναπηρίας εφ’ όρου ζωής, όπως δικαίως συμβαίνει σε άλλες κατηγορίες αναπήρων».

Στη συνάντηση, συζητήθηκε επίσης και το θέμα του αποκλεισμού των κωφών και βαρήκοων ατόμων από την ενημέρωση και ειδικότερα η απουσία καθημερινής τηλεοπτικής μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ στη νοηματική γλώσσα από το 2019. Σε σημερινή επικοινωνία του κ. Κουρουμπλή με τον πρόεδρο του ΕΣΡ, συμφωνήθηκε να μεθοδευτεί συνάντηση των δύο φορέων, για το θέμα.

Δελτίο Τύπου