Δελτίο Τύπου «Συνάντηση ΟΜ.Κ.Ε. με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας»


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, είχε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της, κ. Ιωάννη Γιάλλουρο και τους κ.κ. Κωνσταντίνο Σίμψη και Ιωσήφ Σταυρακάκη, Γενικό Γραμματέα και Ταμία αντίστοιχα.

Στη συνάντηση, από πλευράς της ΟΜ.Κ.Ε., τα θέματα που ετέθησαν ήταν η Συνταγματική Αναγνώριση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, τα προβλήματα των κωφών – βαρηκόων στην επικοινωνία, την ενημέρωση, την εκπαίδευση, την εργασία και την κοινωνική ασφάλιση. Τέλος, αναφορά έγινε στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών και το Κληροδότημα Ανθής Γ. Μελισσουργού.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στα δίκαια αιτήματα της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος της ΟΜ.Κ.Ε., κ. Ιωάννης Γιάλλουρος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ήταν ουσιαστική και σημαντική, διότι ο θεσμός της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι καθοριστικός για την ασφαλή λειτουργία της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κατά τη μακροχρόνια πολιτική του διαδρομή, ήταν και είναι πάντοτε ένθερμος υποστηρικτής των κωφών – βαρηκόων και ουσιαστικά δίπλα μας στα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε και αντιμετωπίζουμε μέχρι και σήμερα.».

Για κάθε ενημέρωση ή πληροφορία, απευθυνθείτε στη Γραμματεία της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, τηλ. 210 5233950 και e-mail: hfd@otenet.gr.