Δελτίο Τύπου «Συνάντηση ΟΜ.Κ.Ε. με Ευρωβουλευτές»

19. Νοέμβριος, 2015 Ανακοινώσεις

Συνάντηση στις Βρυξέλλες είχαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε.), κ.κ. Γιάλλουρος Ιωάννης και Σίμψης Κωνσταντίνος αντίστοιχα, με την κα Σακοράφα Σοφία (Ελληνίδα Ευρωβουλευτής – Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών), την κα Κούνεβα Κωνσταντίνα (Ελληνίδα Ευρωβουλευτής – Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών) και τον κ. Kosa Adam (Ούγγρος Ευρωβουλευτής – Group of the European People’s Party-Christian Democrats), στα πλαίσια εκδήλωσης εορτασμού των 30 ετών από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κωφών.


Τα θέματα που ετέθησαν στους τρεις Ευρωβουλευτές ήταν:

  1. η καθολική αναγνώριση της Νοηματικής Γλώσσας σε εθνικό επίπεδο και στις 28 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
  2. η άσκηση πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έκδοση της εγκυκλίου για την Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας το συντομότερο δυνατόν,
  3. η πρόσβαση των κωφών και βαρηκόων στις υπηρεσίες των Ινστιτούτων της Ευρώπης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Συμβούλιο της Ευρώπης), και
  4. η πρόσβαση των κωφών-βαρηκόων στην τηλεόραση του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς δεν υπάρχει υπηρεσία υποτιτλισμού σε πραγματικό χρόνο ούτε διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα. Ειδική αναφορά έγινε στο ότι πρέπει να ενταχθεί στη νέα στρατηγική της Ευρώπης 2030 ο στόχος της ισότιμης πρόσβασης για όλους.

 

Και οι τρεις Ευρωβουλευτές υποστήριξαν τις θέσεις της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος και εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματά της και δεσμεύτηκαν ότι θα προβούν σε άμεσες ενέργειες σε όσα αφορούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στη Γραμματεία της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, τηλ: 210 52 33 950.

Ετικέτες: