ΣΑΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη – Προεγγραφές 2024-25


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ 2024-25

Σας ενημερώνουμε ότι στη ΣΑΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη για Άτομα με Αναπηρία μπορούν να εγγραφούν απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ ή ΕΝΕΕΓΥΛ καθώς και ισότιμων τίτλων αρκεί να έχουν πιστοποιητικό αναπηρίας (ΚΕΠΑ) από Δημόσιο Φορέα ή Γνωμάτευση Αναπηρίας και εισήγηση από το σύλλογο διδασκόντων του ΕΝΕΕΓΥΛ (για απόφοιτους ΕΝΕΕΓΥΛ).

Διευκρινίζουμε ότι για τη φοίτηση κωφών και βαρήκοων σπουδαστών προσλαμβάνεται Διερμηνέας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Κατά το εκπαιδευτικό έτος 2024-2025 στη ΣΑΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη για άτομα με Αναπηρία προσφέρονται οι παρακάτω ειδικότητες:

 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ Η/Υ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ αποκλειστικά για άτομα με αναπηρία Όρασης
 • ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
 • ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Δηλώστε τώρα την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος 2024-25

Η ΣΑΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη για Άτομα με Αναπηρία (πρώην ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πυλαίας Χορτιάτη) λειτούργησε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2014 και έχει πετύχει να έχει μια σταθερά ανοδική πορεία, όσον αφορά στην κατάρτιση ατόμων με αισθητηριακές αναπηρίες όρασης και ακοής και άλλες αναπηρίες. Προσφέρει ποιοτική επαγγελματική κατάρτιση, παρέχει τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες θέσεις απασχόλησης. Στόχος μας η διαρκής παροχή δυνατότητας για κατάρτιση σε ελκυστικές και σύγχρονες ειδικότητες, σε όλους ανεξαιρέτως τους καταρτιζόμενους μας και πάντα σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, χωρίς διακρίσεις με σκοπό την ισάξια και ισότιμη προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.

Για την επίτευξη όλων των παραπάνω πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις όπως:

 • Επισκέψεις σε επαγγελματικούς φορείς και επιχειρήσεις,
 • Ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των μαθητών σε ζητήματα της μετακίνησης και της καθημερινότητας των ατόμων με προβλήματα όρασης και ακοής
 • Συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή προγράμματα (Erasmus+)
 • Συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες-διοργανώσεις
 • Συνεργασίες με συλλόγους, σωματεία, συνδέσμους και φορείς ΑΜΕΑ

Η φοίτηση στη ΣΑΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη για άτομα με αναπηρία είναι δωρεάν.

Η διάρκεια φοίτησης σε όλες τις ειδικότητες είναι 4 εξάμηνα για τους κατόχους απολυτήριου όλων των τύπων Λυκείου ή 2 εξάμηνα για πτυχιούχους ΤΕΛ ή ΤΕΕ Β΄ κύκλου ή ΕΠΑΛ ή ΕΝΕΕΓΥΛ της αντίστοιχης μόνον ειδικότητας.

Η φοίτηση ολοκληρώνεται μετά από 1 επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης ώστε να έρθουν οι καταρτιζόμενοι σε επαφή με την αγορά εργασίας. Η πρακτική άσκηση δύναται να είναι αμειβόμενη.

Οι απόφοιτοι αποκτούν Κρατικό πτυχίο επιπέδου 5 αναγνωρισμένο στην ΕΕ (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ)

Οι καταρτιζόμενοι δικαιούνται επίδομα στέγασης (όπως οι φοιτητές)

Οι καταρτιζόμενοι δικαιούνται να συμμετέχουν σε κατατακτήριες εξετάσεις για συνέχιση των σπουδών τους σε ΑΕΙ.

Δηλώστε τώρα την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε για να μας βοηθήσετε να δημιουργήσουμε τα ανάλογα τμήματα για το επόμενο χειμερινό εξάμηνο 2024Β, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeVB7Sh-9NctI-sQOyYnV9bkzZmZ_8sN73FqN3oDn08GyR8aQ/viewform

Ή εναλλακτικά επικοινωνήστε

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2310 471524 / 6974118004 και μέσω viber / whatsup

email: saek.pylaias.amea@gmail.com
ιστοσελίδα: https://iek-eid-pylaias-new.thess.sch.gr
σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/saek.pylaias.amea
Instagram: saek_pylaias_hortiati_amea