Ο Πρόεδρος της ΟΜΚΕ για την Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας 2 Σεπτεμβρίου 2014

31. Αύγουστος, 2014 Ανακοινώσεις, Βίντεο


Η ομιλία σε κείμενο

Καλημέρα σε όλους σας, φίλες και φίλοι,
η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος θέλει να σας κάνει μια ανακοίνωση για κάτι πολύ σοβαρό.

Την Τρίτη 2/9/2014 και ώρα 11:00 έξω από το Υπουργείο Παιδείας, κοντά στο σταθμό Νερατζιώτισσα, θα γίνει συγκέντρωση για να φωνάξουμε και να διεκδικήσουμε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Κο Ανδρέα Λοβέρδο.
Προ καιρού, οι Ομοσπονδίες των Κωφών, των Τυφλών, των Παραπληγικών και η ΕΣΑμεΑ έχουν υποβάλλει εγγράφως και προφορικώς σε συναντήσεις με υφυπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας τα αιτήματά μας.

Δυστυχώς, αυτοί δεν θέλουν τα Άτομα με Αναπηρία μέσα στο χώρο της εκπαίδευσης. Όταν λέμε χώρο εκπαίδευσης εννοώ γενικά εκπαίδευση, τη γενική και την ειδική. Είτε είναι εκπαιδευτικός με αναπηρία είτε χωρίς αναπηρία, πρέπει να έχουν τις ίδιες επιλογές όλοι τους.
Μου κάνει φοβερή εντύπωση η διάκριση και ο ρατσισμός τους. Στη πρόσφατη εγκύκλιο για πρόσληψη αναπληρωτών κι ωρομισθίων, αναφέρει ότι ο εκπαιδευτικός με αναπηρία πρέπει να προσκομίσει δυο γνωματεύσεις, από ιατρό παθολόγο και από ψυχίατρο, περί εκπαιδευτικής ικανότητας. Ενώ, δεν γίνεται καμία αναφορά στον εκπαιδευτικό χωρίς αναπηρία.
Αυτό συνιστά καθαρή παράβαση του Άρθρου 4 του Συντάγματος της χώρας μας περί ισότητας των πολιτών.

Για τους λόγους αυτούς, σας παρακαλώ θερμά να ενημερώσετε όλους, ακόμα και τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους, αναπληρωτές κι ωρομισθίους, να έρθουν την Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2014 και ώρα 11 το πρωί έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
Σας περιμένω όλους να έρθετε. Να πετύχουμε. Πρέπει να πετύχουμε!
Για να πετύχουμε, πρέπει να διεκδικήσουμε και να φωνάξουμε δυνατά.

Σας περιμένω να σας συναντήσω.
Γεια σας και σας ευχαριστώ πολύ!