Παρουσίαση αποτελεσμάτων εργαστηρίου με την κωφή εικαστικό Christine Sun Kim


Η διακεκριμένη κωφή Αμερικανίδα εικαστικός Christine Sun Kim στο συγκεκριμένο εργαστήριο δουλεύει με μια μεικτή ομάδα καλλιτεχνών: κωφούς, βαρήκοους και ακούοντες εικαστικούς, ηθοποιούς, sound artists, performers, media artists κ.ά.

Σε ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου οι συμμετέχοντες πειραματίζονται, συνεργάζονται και εξοικειώνονται με τις ικανότητες και δεξιότητες των υπόλοιπων συμμετεχόντων, η ομάδα ταξίδεψε στην Ύδρα, στις 23-25 Μαΐου, όπου φιλοξενήθηκε στον Καλλιτεχνικό Σταθμό της ΑΣΚΤ. Εκεί δούλεψε πάνω στις έννοιες της επικοινωνίας, της γλώσσας και του ήχου, στη διερεύνηση διαφορετικών μέσων και υλικών, καθώς και στο παιχνίδι με μη συμβατικά είδη τέχνης και τεχνολογίας.

Η συνύπαρξη πολλών αισθήσεων, γλωσσών και πολιτισμικών διαφορών συνέβαλε ακόμα περισσότερο στην κατανόηση της στενής σχέσης μεταξύ των συμμετεχόντων. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τέσσερες ομάδες και δούλεψαν πάνω στα ακόλουθα ερωτήματα σαν αφετηρία της παρουσίασής τους:

1. Ένας ήχος που σας αρέσει και πιστεύετε ότι είναι ωραίος.
2. Ένας ήχος που δεν σας αρέσει και πιστεύετε ότι δεν είναι ωραίος.
3. Ένας ήχος που σας αρέσει αλλά υποψιάζεστε ότι μπορεί να μην είναι ωραίος.
4. Ένας ήχος που δεν σας αρέσει αλλά πρέπει να παραδεχτείτε ότι είναι ωραίος.

Μετά από μια βδομάδα ανταλλαγής ιδεών, σχεδιασμού και υλοποίησης, οι τέσσερις ομάδες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων τους (εγκατάσταση, performance ή και τα δύο) στη Στέγη, στο κλείσιμο του προγράμματος την Κυριακή 1η Ιουνίου στις 18:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτία εισόδου. Η διανομή των δελτίων ξεκινά μία ώρα πριν την παρουσίαση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την παρουσίαση της Κυριακής 1 Ιουνίου μπορείτε να επικοινωνείτε στο 213-017-8002 ή/και 213-017-8290, με email στο education@sgt.gr και γραπτά sms στο 6949-906400.