Δ.Τ. – Συνάντηση ΟΜ.Κ.Ε. με τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. & Βουλευτή Β’ Αθηνών, κ. Κωστή Χατζηδάκη


Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. και Βουλευτή Β’ Αθηνών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, είχε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της, κ. Κωνσταντίνο Σίμψη και τους κ.κ. Ιωσήφ Σταυρακάκη και Αντώνη Βισκαδουράκη , Α’ Αντιπρόεδρο και Β’ Ταμία, αντίστοιχα.

Στη συνάντηση από πλευράς Ν.Δ. παρευρέθηκαν, επίσης, οι κ.κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης , Επικεφαλής του Προγράμματος της Ν.Δ. για τη θεματική ενότητα της Αλληλεγγύης – π.Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας, Γεώργιος Σταμάτης , Γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων, Κώστας Λολίτσας , Αναπληρωτής Γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων και Γεωργία Ρεμπούτσικα , Γραμματεία Προγράμματος Ν.Δ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η Συνταγματική Αναγνώριση της Ε.Ν.Γ., η εφ’ όρου ζωής χορήγηση του επιδόματος κώφωσης, η αύξηση της τακτικής επιχορήγησης του Προγράμματος Διερμηνείας στη Νοηματική Γλώσσα, η δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Κωφών-Βαρήκοων Πολιτών και πολλά άλλα θέματα.

Ο κ. Χατζηδάκης άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους της ΟΜ.Κ.Ε. και δεσμεύτηκε για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους, μέσα στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων. Σημείωσε, επίσης, την ανάγκη για κατά προτεραιότητα στόχευση των κοινωνικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ΑμεΑ, καθώς και την ανάγκη περαιτέρω κινητοποίησης ιδρυμάτων και ιδιωτών με οικονομική επιφάνεια σε μια έμπρακτη εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. θα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τις προτάσεις της ΟΜ.Κ.Ε κατά τη σύνταξη του κυβερνητικού της προγράμματος. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη διατήρηση τακτικής επικοινωνίας και συνεργασίας.

IMG_7466