Δ.Τ. «Συνάντηση ΟΜΚΕ με τον ΓΓ Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Στέλιο Ράλλη»

12. Ιανουάριος, 2018 Ανακοινώσεις

Την Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Στέλιος Ράλλης, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ), κ. Κωνσταντίνο Σίμψη, προκειμένου να συζητήσουν για ζητήματα προσβασιμότητας των τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Ο κ. Σίμψης τόνισε την ανάγκη τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά ΜΜΕ να παρέχουν υποτιτλισμό σε πραγματικό χρόνο, αλλά και να ενσωματώσουν στο πρόγραμμά τους τη διερμηνεία στη νοηματική, ώστε να το καταστήσουν πλήρως προσβάσιμο στους κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές. Αυτό άλλωστε, όπως υπογράμμισε, ορίζεται και στον νόμο 4488, ο οποίος αναγνωρίζει τη νοηματική γλώσσα ως ισότιμη με την ελληνική.

Ο κ. Ράλλης διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί με την ΟΜΚΕ προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ανέφερε επιπλέον την υποχρέωση όλων των κρατών-μελών της ΕΕ και για παροχή ηλεκτρονικής προσβασιμότητας, σε συμφωνία με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

Τέλος, εξετάστηκε ο τρόπος με τον οποίο οι νέες τεχνολογίες μπορούν να συμβάλουν εν γένει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κωφών και βαρήκοων πολιτών.

Ετικέτες: