Δελτίο Τύπου «Επίσκεψη ΟΜ.Κ.Ε. στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών»


Την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε.), κ. Κωνσταντίνος Σίμψης και ο Αʹ Αντιπρόεδρος της ΟΜ.Κ.Ε., κ. Παναγιώτης Κορδονούρης επισκέφθηκαν τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών στο Γαλάτσι, όπου συνομίλησαν με τη Διευθύντρια της Σχολής, κα Ευδοξία Μπασδεκοπούλου και με κωφούς – βαρήκοους μαθητευόμενους.

Κύρια θέματα της συζήτησης αποτελέσαν η ένταξη στην αγορά εργασίας και η αναγκαιότητα παροχής πλήρους πρόσβασης, μέσω διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και νέων τεχνολογιών, τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης όσο και στον εργασιακό τομέα. Οι κωφοί – βαρήκοοι μαθητευόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον, καθώς η δυσκολία εύρεσης εργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι ένα μείζον πρόβλημα που πλήττει τους κωφούς – βαρήκοους πολίτες, ιδιαίτερα τις νεαρές ηλικίες.

Η αντιπροσωπεία της ΟΜ.Κ.Ε. άκουσε με προσοχή τη Διευθύντρια και τους κωφούς – βαρήκοους μαθητευόμενους και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις διεκδικήσεις της και τον αγώνα της προκειμένου να μειωθούν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας ανάμεσα στα κωφά – βαρήκοα άτομα.