Δελτίο Τύπου – Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Διερμηνείας στην Ε.Ν.Γ.


 


Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος απηύθυνε το υπ’ αρ. πρωτ. 205/20-03-2023 έγγραφο προς τον κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την κα Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου, Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκφράζοντας την αγωνία της για το παρόν και το μέλλον του Προγράμματος Διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ζητώντας παράλληλα τον ορισμό συνάντησης με τους εκπροσώπους της ΟΜ.Κ.Ε. έως τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023.

Δυστυχώς, παρά τις έντονες προσπάθειές μας, ουδεμία έγγραφη ενημέρωση έχουμε λάβει, έως σήμερα 31/03/2023, για την εξέλιξη του αιτήματος επιχορήγησης για το έτος 2023 που έχουμε υποβάλει και από το οποίο εξαρτάται η συνέχιση λειτουργίας του Προγράμματος.

Ωστόσο, επικοινώνησε με την ΟΜ.Κ.Ε. το γραφείο της Υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ορίστηκε συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου της, τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023. Η Ομοσπονδία μας ζήτησε και την παρουσία της ίδιας της Υφυπουργού.

Η αντιπροσωπεία της ΟΜ.Κ.Ε. θα παρευρεθεί στη συνάντηση με τη γνωστή ατζέντα των πολύ σοβαρών αιτημάτων της και σε περίπτωση που δεν δοθούν οι αναγκαίες έγγραφες διαβεβαιώσεις, οι οποίες θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία του Προγράμματος, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να διακόψουμε τη λειτουργία του την Μεγάλη Τρίτη 11 Απρίλιου 2023.

Καλούμε σύσσωμη την κοινότητα των κωφών και βαρήκοων πολιτών να είναι σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα και δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην ισότιμη πρόσβαση και την πλήρη ενσωμάτωσή μας στην κοινωνία.