Δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πυλαίας Χορτιάτη


Το Δ.ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πυλαίας Χορτιάτη αναφέρεται σε άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης που είναι απόφοιτοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ και επιθυμούν να ασχοληθούν σε  επαγγελματικούς τομείς που παρουσιάζουν μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, και ειδικότητες όπως Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Τεχνικός Χειριστής Η/Υ & Τηλεφωνικών Κέντρων, παροχής πληροφοριών και εξυπηρέτησης πελατών, Βοηθός Φυσικοθεραπείας κα.

Το Δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πυλαίας Χορτιάτη είναι το μόνο στη Βόρεια Ελλάδα και αποτελεί  μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην εκπαίδευση νέων ατόμων με ειδικές ανάγκες. Δίνει την δυνατότητα επαγγελματικής κατάρτισης σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα νέων προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας μέσα στο ιδιαίτερα  δύσκολο εργασιακό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στις μέρες μας.

Με στόχο τη δημιουργία νέων τμημάτων για το Εαρινό Εξάμηνο 2018Α, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα προβούμε σε συλλογή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τμήματα ατόμων με προβλήματα ακοής, στις παρακάτω ειδικότητες:

α) Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
β) Βοηθός Φυσικοθεραπείας

Σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον και σε ειδικότητες που δεν λειτουργούν αυτή τη στιγμή στο ΙΕΚ, παρακαλούμε καταθέστε τις προτάσεις σας. Τον πλήρη  κατάλογο των ειδικοτήτων των ΙΕΚ γενικής αγωγής μπορείτε να τον βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.
http://www.gsae.edu.gr/el/toppress/1427-odigoi-spoudon-eidikotiton-iek-tou-n-4186-2013

Σας υπενθυμίζουμε ότι η φοίτηση στα ΙΕΚ είναι διάρκειας 4 εξαμήνων και είναι δωρεάν.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν είναι δεσμευτικές και θα ικανοποιηθούν  εφόσον υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός ενδιαφερομένων.