Αντιπροσωπεία της ANAD στην Αθήνα


Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος με την Αλβανική Ομοσπονδία Κωφών (ANAD) σε θέματα εκπαίδευσης -που ξεκίνησε το 2019 με την εκπαιδευτική επίσκεψη της ΟΜ.Κ.Ε. στην Αλβανία- είχαμε τη μεγάλη χαρά να υποδεχτούμε με τη σειρά μας αντιπροσωπεία της ANAD στην Αθήνα, στις 07-08 Δεκεμβρίου 2022 για ένα διήμερο πλούσιο από επισκέψεις/ ξεναγήσεις στα ειδικά σχολεία κωφών-βαρήκοων μαθητών.

Ο Γενικός Διευθυντής της ANAD κ. Florjan Rojba, η Διευθύντρια του ειδικού σχολείου κωφών στα Τίρανα κα Orjola Idrizi, ο Πρόεδρος της ΟΜ.Κ.Ε. κ. Σίμψης Κωνσταντίνος και η Αντιπρόεδρος Β’ κα Ίσαρη Σοφία επισκέφθηκαν το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κ/Β Αγίας Παρασκευής, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κ/Β Λυκόβρυσης – Πεύκης και τα ειδικά σχολεία Κ/Β Αργυρούπολης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο – Λύκειο).

Στην αντιπροσωπεία παρουσιάστηκε η ελληνική νομοθεσία καθώς και το εκπαιδευτικό υλικό για την εκπαίδευση των κωφών και βαρήκοων μαθητών από τους κ.κ. Δρ. Κουρμπέτη Βασίλειο και Υπ. Δρ. Καρίπη Σπυριδούλα, αντίστοιχα.

Καθώς η χώρα μας αποτελεί παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης στη γείτονα χώρα, η αντιπροσωπεία της ANAD αναχώρησε έχοντας αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες και γνώσεις.

Ευχαριστούμε τα ειδικά σχολεία για τη θερμή τους υποδοχή και τη συμβολή των επιστημόνων κατά την επίσκεψη της ANAD στη χώρα μας.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο των συναδέλφων μας στην Αλβανία.