Ανασκόπηση 2023


 

 
Καλησπέρα σε όλες και όλους και Χρόνια Πολλά!

Μόλις παρακολουθήσατε μία σύντομη ανασκόπηση της χρονιάς που κλείνει. Το 2023 ήταν μία χρονιά δράσεων και διεκδικήσεων για την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, με μόνιμο στόχο την πλήρη άσκηση των δικαιωμάτων των κωφών και βαρήκοων ατόμων και τον σεβασμό στις αξίες της ισότητας, της προσβασιμότητας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Η ατζέντα της Ομοσπονδίας μας για το έτος 2023, περιλάμβανε πλήθος επαφών και συναντήσεων με τις ηγεσίες των υπουργείων της κυβέρνησης, αρμόδιων φορέων και πολιτικών κομμάτων, καθώς και γραπτές διεκδικήσεις και υπενθυμίσεις για την ισότιμη θέση των κωφών και βαρήκοων ατόμων στην κοινωνία.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, τον Ιούλιο, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κωφών της WFD που πραγματοποιήθηκε στην Κορέα, το οποίο συγκέντρωσε περίπου 2.000 συμμετέχοντες από 130 χώρες, τον Μάη στην ετήσια Γενική Συνέλευση της EUD στη Σουηδία και τον Νοέμβριο εκπροσωπήθηκε στο Σεμινάριο «Ενδυνάμωση Κωφών Γυναικών» στη Σλοβενία, με σκοπό την ενδυνάμωση των κωφών γυναικών ηγετών στην περιοχή των Βαλκανίων. Στο πλαίσιο των δράσεων της ΟΜ.Κ.Ε., πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για θέματα κώφωσης-βαρηκοΐας και για την Ε.Ν.Γ., όπως επίσης και διαρκείς συμμετοχές σε πλήθος ημερίδων και εκδηλώσεων για ζητήματα αναπηρίας και προσβασιμότητας.

Για όλες τις δράσεις και τις ενέργειες της Ομοσπονδίας μας, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στους χώρους των Σωματείων – Μελών, καθώς και τακτικές διαδικτυακές συναντήσεις για την ευρύτερη ενημέρωση των μελών τους. Για τη νέα χρονιά, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, με αμείωτο δυναμισμό, για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος σάς εύχεται Καλή Χρονιά, με υγεία, ευημερία, ενότητα και δύναμη. Χρόνια Πολλά!