Ανακοίνωση Προέδρου για τη Συγκέντρωση στο ΕΙΚ

1. Απρίλιος, 2014 Ανακοινώσεις, Βίντεο

Η ομιλία σε κείμενο

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και φίλες, κωφούς και βαρήκοους,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με την συγκέντρωση στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών.
Το θέμα έχει σχέση με το πρόγραμμα διερμηνείας το πρόβλημα είναι σημαντικό και σοβαρό λόγω του ότι έχει σχέση με την επικοινωνία μεταξύ κωφών βαρήκοων και ακουόντων.

Υπήρξαν δύσκολες διαπραγματεύσεις τα προβλήματα ήταν αρκετά. Η ΟΜΚΕ δεν ήθελε με τίποτα να γκρεμιστεί η γέφυρα επικοινωνίας αυτή. Αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των κωφών βαρηκόων.
Το αποτέλεσμα της χθεσινής συγκέντρωσης: διεκδικήσαμε, διαπραγματευτήκαμε, πολύ σκληρά μάλιστα, κι εν τέλει καταφέραμε να υπογραφτεί η προγραμματική σύμβαση για το πρόγραμμα διερμηνείας ΕΝΓ από τον Πρόεδρο – Διοικητή του ΕΙΚ, Κο Γ. Τούσια και εμένα ως Πρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου της ΟΜΚΕ. Η σύμβαση συνεργασίας τίθεται σε ισχύ από σήμερα 1/4/2014 με διάρκεια έως 31/12/2014.

Η όλη υπόθεση έχει σχέση με την ανακοίνωση που είχε κάνει η ΟΜΚΕ παλιότερα για την διάθεση του ποσού των 200.000 ευρώ από τη Πολιτεία στο ΕΙΚ με μοναδικό σκοπό το Πρόγραμμα Διερμηνείας ώστε να καλυφθούν όλες οι επικοινωνιακές ανάγκες των κωφών βαρήκοων.

Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβαση είναι ΝΙΚΗ – ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Αυτό είναι το ευχάριστο νέο που σας μεταφέρω.

Θέλω να εκφράσω εκ μέρους του 21μελούς Γενικού Συμβουλίου ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους κωφούς βαρήκοους προσήλθαν στη χθεσινή συγκέντρωση στο ΕΙΚ. Σας ευχαριστώ. Να είστε όλοι καλά.
Γειά σας.