ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΣΤΗ Ν.Γ.

21 Αυγούστου, 2017 Ανακοινώσεις, Βίντεο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΣΤΗ Ν.Γ.

 

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την επανέναρξη του Προγράμματος Διερμηνείας στη Νοηματική Γλώσσα τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017.

Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για τα επόμενα δύο χρόνια με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), παράλληλα με την ετήσια τακτική επιχορήγηση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Τα αιτήματα παροχής διερμηνείας στη Ν.Γ. θα εξυπηρετούνται από τα γραφεία της ΟΜ.Κ.Ε. (Ελευθερίου Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη) από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 09:00’-15:00’, με τους παρακάτω τρόπους

Κλειστά τα γραφεία της ΟΜ.Κ.Ε. λόγω των θερινών διακοπών

3 Αυγούστου, 2017 Ανακοινώσεις
Κλειστά τα γραφεία της ΟΜ.Κ.Ε. λόγω των θερινών διακοπών

Σας ενημερώνουμε ότι τα γραφεία της ΟΜ.Κ.Ε. θα παραμείνουν κλειστά λόγω των θερινών διακοπών, από τη Δευτέρα 7 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 18 Αυγούστου.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλές διακοπές!

23οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών – Συγχαρητήρια στην ελληνική αποστολή

31 Ιουλίου, 2017 Ανακοινώσεις
23οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών – Συγχαρητήρια στην ελληνική αποστολή

Με 5 μετάλλια επιστρέφει η ελληνική αποστολή από τους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών 2017 που διεξήχθησαν στη Σαμψούντα της Τουρκίας.

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος στέλνει τα πιο θερμά της συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο Παπαδάτο για το χρυσό μετάλλιο στην ελληνορωμαϊκή πάλη και το αργυρό στην ελευθέρα πάλη, στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Γυναικών για το χρυσό μετάλλιο, στον Παύλο Λιότσο για το χάλκινο μετάλλιο στο TAEKWONDO και στη Μαρία Φουδελάκη για το χάλκινο μετάλλιο στο TAEKWONDO.

Η ΟΜ.Κ.Ε. παράλληλα συγχαίρει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, τους προπονητές τους, την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, τον αρχηγό και τα μέλη της ελληνικής αποστολής για τις επιτυχίες και την υπερπροσπάθειά τους. Μας κάνατε όλους περήφανους!

«ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, Σάββατο 29 Ιουλίου στις 21:15 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης

28 Ιουλίου, 2017 Εκδηλώσεις
«ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, Σάββατο 29 Ιουλίου στις 21:15 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης

«Οι Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, η κωμωδία που μιλάει …άλλη γλώσσα ξεκινά το καλοκαιρινό της ταξίδι με πρώτο σταθμό το Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης, στις 29 Ιουλίου. Είναι μια ακόμη πρωτότυπη παραγωγή του Θεάτρου «Δημήτρης Ροντήρης» και της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΑΝΘΟΣ, σε ένα τρίτο κατά σειρά μοναδικό πρόγραμμα καλοκαιρινών παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα. Και είναι μοναδικό γιατί, απευθύνεται σε όλους, κυριολεκτικά, τους συνανθρώπους μας.

Λίγα λόγια για το έργο (παρουσιάστηκε το 392 π.Χ.)
Λίγα χρόνια μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο, η διαφθορά και οι κοινωνικές ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο στην σχεδόν χρεοκοπημένη πόλη. Έτσι οι Αθηναίες, με πρωτεργάτισσα την Πραξαγόρα, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιέζονται σε άντρες, εισέρχονται κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Επιβάλλουν έτσι πολιτικές μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή, αλλά και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί ουτοπική και θα οδηγήσει σε διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Περισσότερα

Liminal Open Days 2 – Θεατρικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα – Προσομοίωση Δραματικής Σχολής

26 Ιουλίου, 2017 Εκδηλώσεις
Liminal Open Days 2 – Θεατρικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα – Προσομοίωση Δραματικής Σχολής

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2017
Τοποθεσία: Κέντρο Νεότητος Δήμου Χαλανδρίου, Αντιγόνης 56 και Δαναΐδων, 152 32.
Διάρκεια: 16 ώρες

Η διοργάνωση πραγματοποιείτε στο πλαίσιο του Our Festival 3.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Liminal Open Days 1, τον περασμένο Απρίλιο  και με κίνητρο το όραμά μας για την εξέλιξη του θεατρικού τοπίου σε ένα ανοιχτό, δημιουργικό πεδίο συνεργασίας, διοργανώνουμε το εκπαιδευτικό θεατρικό πρόγραμμα Liminal Open Days 2.

Μια “Pop Up” δραματική σχολή στήνεται στους χώρους του  Κέντρου Νεότητος του Δήμου Χαλανδρίου όπου μια ομάδα εκπαιδευτών πραγματοποιεί εργαστήρια, καλύπτοντας τα περισσότερα είδη μαθημάτων που διδάσκονται στις δραματικές σχολές.

Πληροφορίες για ενδιαφερόμενους

 • Το πρόγραμμα είναι ανοικτό προς όλους* ανεξαρτήτως κοινωνικών, ηλικιακών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών χαρακτηριστικών.
 • Βασικό κριτήριο επιλογής αποτελεί το προσωπικό κίνητρο του εκάστοτε υποψηφίου για συμμετοχή στην διαμόρφωση μεικτής ομάδας θεάτρου.
 • Η γλώσσα στην οποία θα πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια είναι η ελληνική ενώ θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική Νοηματική γλώσσα.
 • Το περιεχόμενο, η μεθοδολογία και οι χώροι διεξαγωγής είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία.  
 • Μετά την λήξη του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
 • Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
 • Δεκτές γίνονται αιτήσεις κάθε μορφής, όπως video, αρχείο ήχου.

Χρονοδιάγραμμα

 • Αιτήσεις συμμετοχής:  Μέχρι 6 Αυγούστου
 • Ενημέρωση συμμετεχόντων: Μέχρι 12 Αυγούστου
 • Αποστολή υλικού και προγράμματος: 4 – 7 Σεπτεμβρίου
 • Liminal Open Days 2: 9 – 10 Σεπτεμβρίου

Χορήγηση μειωμένου ωραρίου σε υπαλλήλους γονείς τέκνων με αναπηρία

26 Ιουλίου, 2017 Ανακοινώσεις
Χορήγηση μειωμένου ωραρίου σε υπαλλήλους γονείς τέκνων με αναπηρία

Σύμφωνα με τις παρ. 4 και 5 του άρθρου 16 του ν.2527/1997, όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 8 του άρθρου 30 του ν.3731/2008 και το άρθρο 27 του ν.4305/2014: «4. Η μείωση του ωραρίου εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του π.δ. 193/1988 (Α` 84), προκειμένου για τακτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., που έχουν παιδιά με πνευματική, ψυχική ή σωματική αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ή παιδιά έως 15 ετών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω ή σύζυγο με αναπηρία 80% και άνω τον οποίο συντηρεί, γίνεται χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών τους. Το ποσοστό αναπηρίας βεβαιούται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις…».

Όσον αφορά τη χορήγηση του μειωμένου ωραρίου σε υπαλλήλους γονείς τέκνων με αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω επισημαίνεται ότι είναι δυνατή και στην περίπτωση που το τέκνο βρίσκεται σε ίδρυμα στην ίδια πόλη ή σε τόπο που κατά κοινή πείρα και λογική μπορεί να επισκέπτεται ο γονέας. Σκοπός των σχετικών διατάξεων είναι και η ενθάρρυνση του γονέα να διατηρεί συστηματική επαφή και επικοινωνία με το παιδί το οποίο διαμένει σε ίδρυμα και η αποτροπή του αισθήματος της παραμέλησης ή εγκατάλειψης του τέκνου (σχετικό και το με αριθμ. πρωτ. 225581/16658/2017/13.04.2017 έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη). Σε κάθε περίπτωση για τη χορήγηση του μειωμένου ωραρίου κατά τις σχετικές διατάξεις δέον όπως εξετάζονται οι ισχύουσες κατά περίπτωση πραγματικές συνθήκες υπό τις οποίες τελούν οι υπάλληλοι γονείς και τα παιδιά με αναπηρία, προκειμένου να αποφεύγονται τυχόν καταχρήσεις.

Περαιτέρω η μείωση του ωραρίου εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 4 και 5 του άρθρου 16 του ν. 2527/1997 όπως ισχύουν, αποτελεί αυτοτελές δικαίωμα του υπαλλήλου για κάθε μέλος της οικογένειας που πληροί τις προϋποθέσεις των σχετικών διατάξεων.

Επισυνάπτεται η εγκύκλιος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Διερμηνείς Ε.Ν.Γ.

20 Ιουλίου, 2017 Ανακοινώσεις
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Διερμηνείς Ε.Ν.Γ.

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος καλεί τους Διερμηνείς Ε.Ν.Γ. που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο Πρόγραμμα Διερμηνείας στη Νοηματική Γλώσσα της ΟΜ.Κ.Ε. να υποβάλουν μέχρι την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017, κατά προτίμηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση  omkedrm@omke.gr , τα κάτωθι:

 • Την επισυναπτόμενη αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
 • Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα
 • Τίτλους Σπουδών
 • Βεβαίωση – Πιστοποιητικό Διερμηνέα Ε.Ν.Γ. σε ισχύ
 • (1) Μια φωτογραφία σε ψηφιακή μορφή

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2105233950 και 6942019348 ή στο ανωτέρω e-mail.

Θεατρική παράσταση της Ομάδας Κωφών «Τρελά Χρώματα» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, Κυριακή 23/07

17 Ιουλίου, 2017 Εκδηλώσεις
Θεατρική παράσταση της Ομάδας Κωφών «Τρελά Χρώματα» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, Κυριακή 23/07

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), παρουσιάζει την Κυριακή 23 Ιουλίου (ώρα 21:30), τη θεατρική παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως-Οχτώ Αποσπάσματα Αρχαίων Τραγωδιών» της Θεατρικής Ομάδας Κωφών «Τρελά Χρώματα», στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα. Πρόκειται για αποσπάσματα αρχαίων τραγωδιών των Αισχύλου, Σοφοκλή και Ευριπίδη, σε απόδοση Κώστα Γεωργουσόπουλου (Κ.Χ. Μύρης), Τάσου Ρούσσου και Γιώργου Χειμωνά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

Δ.Τ. 23οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών-Συνάντηση ΟΜΚΕ με μέλη της ελληνικής αποστολής

Δ.Τ. 23οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών-Συνάντηση ΟΜΚΕ με μέλη της ελληνικής αποστολής

Δελτίο Τύπου

Τα γραφεία της ΟΜΚΕ επισκέφθηκαν σήμερα αντιπροσωπεία της ΕΟΑΚ, αθλητές και μέλη της ελληνικής αποστολής που θα συμμετάσχουν στους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, οι οποίοι θα διεξαχθούν στη Σαμψούντα της Τουρκίας από τις 18 έως τις 30 Ιουλίου 2017.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΟΜΚΕ ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους αθλητές και να επιστρέψουν στην Ελλάδα με πολλά μετάλλια. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ευχήθηκε με τη σειρά του και ο εκπρόσωπος της Ε.Σ.Α.μεΑ., κ. Γαργάλης Κωνσταντίνος.

Περισσότερα

Συνάντηση ΟΜ.Κ.Ε. – Διερμηνέων Ε.Ν.Γ. στις 19/07/2017

14 Ιουλίου, 2017 Ανακοινώσεις
Συνάντηση ΟΜ.Κ.Ε. – Διερμηνέων Ε.Ν.Γ. στις 19/07/2017

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος προσκαλεί τους Διερμηνείς Ε.Ν.Γ. σε συνάντηση την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 και ώρα 12:00’ στα γραφεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. (Ελ. Βενιζέλου 236 – Ηλιούπολη, 3ος όροφος) προκειμένου να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Διερμηνείας στη Νοηματική Γλώσσα.

Για τους Διερμηνείς που διαμένουν εκτός Αθηνών θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στη συνάντηση μέσω Skype στο: omkedrm ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.