Πατήστε εδώ

Γιάννης Γιάλλουρος: Γεια σε όλους τους κωφούς και βαρήκοους. Είμαι εδώ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης όπου είχαμε την παράσταση του διάσημου John Maucere (Τζών Μάουσερε) που ήρθε από το Λος Άντζελες της Αμερικής. Η ΟΜΚΕ διοργάνωσε την παράσταση σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Κωφών – Βαρήκοων Πεύκης και ήταν πολύ επιτυχημένη με την συμμετοχή πολλών παιδιών που γέμισαν όλη την αίθουσα! Τώρα σας παρουσιάζω τον διάσημο John Maucere και τον καλωσορίζω στην Ελλάδα!

John Maucere: Ευχαριστώ πολύ! Θέλω να εκφράσω σε όλους τους Έλληνες, στην Ομοσπονδία Κωφών και τον Πρόεδρό της και σε όλους που παραβρέθηκαν εδώ ευχαριστίες για την πρόσκληση που μου απευθύνατε να έρθω εδώ. Συγκινήθηκα πολύ όταν είδα περίπου 150 κωφά παιδιά και ένιωσα μεγάλη χαρά γιατί είναι το μέλλον μας, είναι το φυτώριο που θα μεγαλώσει στο μέλλον και είναι πολύ σημαντικό! Σας ευχαριστώ και πάλι.

Σχετικά με την ταινία «No ordinary hero», είναι γνωστό ότι όλοι οι κωφοί, ακόμα κι εγώ, παλεύουμε και διεκδικούμε. Έχουμε υπομείνει πολλά και πολλές φορές. Αλλά μέσα μας όμως έχουμε την ψυχή που μας σπρώχνει μπρος τα εμπρός στην διεκδίκηση. Αν και πολλές φορές ζήτησα την συνδρομή των ακουόντων όλοι τους απαντούσαν καταφατικά και θετικά αλλά ποτέ δεν έκαναν πράξη τα λόγια τους. Βέβαια, υπάρχουν τομείς όπου οι διεκδικήσεις μας απέφεραν αποτελέσματα.
Στην συγκεκριμένη ταινία έχουμε τον SuperDeafy, που μπορούν να τον παρακολουθήσουν οι ακούοντες, οι κωφοί και οι βαρήκοοι. Δίνει ένα μήνυμα πως οι κωφοί μπορούν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα και μάλιστα αποτελεσματικά. Αυτό λαμβάνουν οι ακούοντες και θυμούνται πως έκαναν κάποτε κι αυτοί διεκδικήσεις κι άρα έχουμε κοινά. Αυτό γίνεται βέβαια όχι με απευθείας τρόπο προς εσάς όλους αλλά με τον έναν και με τον άλλον μαζεύονται σιγά σιγά όλοι οι άνθρωποι. Δείχνει επίσης πως τον αγώνα σας να τον κάνετε θετικό, πως το αρνητικό να το μετατρέψετε σε θετικό αποτέλεσμα. Ελπίζω ότι η διάδοση του μηνύματος θα βρει ανταπόκριση και θα πραγματοποιηθούν νέες ταινίες, γιατί η δύναμη των ΜΜΕ είναι τεράστια. Έτσι, οι ακούοντες, οι κωφοί και οι βαρήκοοι θα βρουν το έρισμα και θα έχουν κοινούς αγώνες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό! Θα ήθελα για μια φορά ακόμη να σας ευχαριστήσω!

Γιάννης Γιάλλουρος: Έχω την άποψη ότι η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος θα μπορούσε να ζητήσει από εσάς την ταινία για να την διαδώσουμε σε όλη την Ελλάδα και σε όλους τους κωφούς για να μας δώσει δύναμη να κτίσουμε τους επόμενους αγώνες μας για την ανάπτυξη. Αυτό θέλουμε, την δύναμη για να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε ώστε να πέσουν τα οχυρά.

Posted in: Ομιλία Προέδρου ΟΜ.Κ.Ε. και Maucere - κείμενο