Ανακοίνωση Προέδρου για συμμετοχή της ΟΜ.Κ.Ε. στην κινητοποίηση της ΕΣΑμεΑ


Η ομιλία σε κείμενο

Καλησπέρα σε όλους,

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος προετοιμάζεται για μεγάλη μάχη συμμετέχοντας στη κινητοποίηση της ΕΣΑμεΑ στις 31 Οκτωβρίου 2013 στην Αθήνα ώρα 11 το πρωί στη πλατεία Κλαυθμώνος,

Ποιός ο λόγος; Παλιά η ΕΣΑμεΑ μαζί με τους φορείς των κωφών, τυφλών κι άλλων, υπέβαλλαν αιτήματα στο Υπουργείο Εργασίας. Το αποτέλεσμα ήταν το Υπουργείο Εργασίας να αδιαφορεί επανειλημμένα κι ούτε καν για συνάντηση ήθελαν ούτε τίποτε άλλο. Κι όλα αυτά ενώ το πρόβλημα στα ΚΕΠΑ διογκώνεται.

Επιπλέον σήμερα το πρωί ξαφνικά ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας είπε ότι θα κοπούν όλα τα επιδόματα πρόνοιας (κωφών, τυφλών κλπ).

Η ΕΣΑμεΑ αποφάσισε κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας και μετά θα συνεχίσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών όπου θα καθίσουμε μπροστά στο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών έως ότου αποφασίσει κι αλλάξει γνώμη ο Στουρνάρας για την κατάργηση των επιδομάτων.

Αυτός ο λόγος είναι πολύ σοβαρός! Αφορά όλα τα άτομα με αναπηρία και είναι πολύ σοβαρό και για τους κωφούς.

Μας το κόβουν κι εμείς τι θα κάνουμε; Θα παλέψουμε! Για αυτό καλώ όλους τους κωφούς βαρήκοους σε όλη την Ελλάδα να επικοινωνήσουν με τους προέδρους των σωματείων που έχουν την ευθύνη ώστε να βρεθεί κάποιος τρόπος να έρθουν στην Αθήνα στις 31/10/2013 ημέρα Πέμπτη ώρα 11 το πρωί.

ΟΚ!! Είμαστε έτοιμοι για μάχη! Είμαστε έτοιμοι για αγώνα!!

Πάμε!!!

Γεια σας!