Προβολή ντοκιμαντέρ Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία – «Ο ΑΓΩΝΑΣ των ΤΥΦΛΩΝ»


Προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Ο Αγώνας των Τυφλών» (1977) της Μαίρης Χατζημιχάλη Παπαλιού
για πρώτη φορά με ακουστική περιγραφή AD και SDH υπότιτλους για Κωφούς/ες
Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 και ώρα 19:30, στo KEAT
Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Ελ. Βενιζέλου 210 [είσοδος από Σπάρτης], Καλλιθέα

Η Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία / Movement of artists with Disability σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια [1976-2016] από την εξέγερση των τυφλών, στον προαύλιο χώρο του πρώην Οίκου Τυφλών.
Μετά τη βραβευμένη ταινία του Παντελή Βούλγαρη “Μικρά Αγγλία”, η οποία προβλήθηκε με ακουστική περιγραφή [AD: Audio Description] για ανθρώπους με προβλήματα όρασης και με υπότιτλους για K/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες [SDH: Subtitles for the Deaf and Hard-of-Hearing] το βράδυ της Κυριακής 27/9/2015 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στο πλαίσιο του Διεθνούς εστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας”, η Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία επιστρέφει με το πρώτο καθολικά προσβάσιμο ντοκιμαντέρ.

Υπό το επιβλητικό Αμπέτειο Μέλαθρον θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Ο Αγώνας των Τυφλών» (1977) της Μαίρης Χατζημιχάλη Παπαλιού για πρώτη φορά με ακουστική περιγραφή AD και SDH υπότιτλους για Κωφούς/ες [διάρκεια ταινίας: 90 λεπτά].
Η εκδήλωση/προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 και ώρα 19:30, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Ελ. Βενιζέλου 210 [είσοδος από Σπάρτης], Καλλιθέα, Αθήνα.
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και θα χαιρετήσουν οι πρωταγωνιστές/τριες του ντοκιμαντέρ και θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης.
Η σκηνοθέτις και παραγωγός του ντοκιμαντέρ, Μαίρη Χατζημιχάλη-Παπαλιού, θα προλογίσει την ταινία της.
Είσοδος ελεύθερη.

Ο χώρος του ΚΕΑΤ είναι φιλικός και προσβάσιμος για Ανθρώπους με Αναπηρία [ΑμεΑ]. Η συζήτηση θα υποστηριχθεί από διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα [Ε.Ν.Γ.], χειλανάγνωση και ακουστική περιγραφή χώρου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα διατεθεί σε μορφή Braille, μεγαλογράμματη γραμματοσειρά και σε κώδικα QR. Οι χειριστές/ίστριες σκύλων οδηγών τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι/ες με τα σκυλιά τους.

AD [ανοιχτού τύπου]: Θανάσης Παπαντωνόπουλος
SDH: Νίκος Μπέρκας, Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη
Δ.Ε.Ν.Γ.: Θεοδώρα Τσαποΐτη, Γιώργος Άντζακας
Trailer: Αντώνης Ρέλλας
Μουσική trailer: Ekelon
Επιμέλεια εκδήλωσης: Αντώνης Ρέλλας – Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία.

agwnas twn tyflwn

Πρόγραμμα εκδήλωσης

– Έναρξη: Παρουσίαση από τον Γιώργο Κιμούλη
– Εισήγηση από την κα. Παρασκευή Τζαβαλιά, Γενική Γραμματέας Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών
– Χαιρετισμός από την κα. Μπέττυ Λεωτσάκου, Διοικήτρια του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών
– Χαιρετισμός από τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τ. Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών &  Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Αγώνα των Τυφλών
– Χαιρετισμός από τον κ. Ηλία Μαργιόλα, Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών & Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Αγώνα των Τυφλών
– Χαιρετισμός από τον Ιωάννη Βαρδακαστάνη Πρόεδρο & της ΕΣΑμεΑ Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Αγώνα των Τυφλών
– Χαιρετισμός από το Χάρη  Χουρδάκη Μέλος της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης & Μέλος τη Συντονιστικής Επιτροπής του Αγώνα
– Χαιρετισμός από τον κ. Αντώνη Ρέλλα, Σκηνοθέτη – ακτιβιστή με αναπηρία εκπρόσωπου της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία
– Χαιρετισμός από την κα. Χατζημιχάλη – Παπαλιού Μαίρη, Σκηνοθέτιδα του Ντοκιμαντέρ
– Βραβεύσεις
– Προβολή ντοκιμαντέρ
– Συζήτηση / Τοποθετήσεις