Εκδηλώσεις Επιστήμης και Τεχνολογίας με αφορμή το Θερινό Ηλιοστάσιο, 21/06/2016 στο Ίδρυμα Ευγενίδου


Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, με αφορμή το θερινό ηλιοστάσιο, ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό, την Τρίτη 21 Ιουνίου, με δύο δωρεάν προβολές της παράστασης «Το Σύμπαν του Hubble». Την κάθε παράσταση θα προλογίζει ο κ. Άρης Μυλωνάς (Συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης).

PARATIRISI_ME_TA_TILESKOPIA

Με την ευκαιρία αυτή, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, θα φιλοξενηθεί η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση Επιστήμης και Τεχνολογίας, που για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνουν οι Βιβλιοθήκες του Ιδρύματος Ευγενίδου, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και του Δήμου Καλλιθέας. Εφέτος, για πρώτη φορά, στη διοργάνωση αυτή, συμμετέχουν επίσης και οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες που εδρεύουν στην περιοχή, του Παντείου και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11) και οι διοργανωτές προτείνουν πολλές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ έχει προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.